Otthon is elvégezhető a béltisztítás

A tisztaság fél egészség tartja a mondás, amely különösen igaz, ha szervezetünk belső tisztaságáról van szó. Ezért is javasolt mindenki számára, hogy időről-időre megszabadítsa bélrendszerét a felhalmozódott méreganyagoktól.

Otthon is elvégezhető a béltisztítás

Ha körülnézünk fürdőszobánkban, rengeteg kozmetikai terméket találunk. Vegyi anyagokban bővelkedő szereket használunk a bőr, a kéz, a láb, a haj, az arc és a fogak tisztítására, ápolására. A házipatikában tartott gyógyszerek száma sem csekély, ráadásul ebben az úgynevezett táplálékkiegészítőket és vitaminokat, valamint a gyógyhatású készítményeket is nyugodtan beleszámolhatjuk. Ezek többségére azonban nem lesz szükségünk, amint megtörténik szervezetünk méregtelenítése és a béltisztítás során megszabadulunk a vastagbélben lerakódott jelentős mennyiségű salakanyagtól.

Miért szükséges a bélrendszer méregtelenítése?

Bármekkora figyelmet is fordítunk életvitelünkre és a helyes táplálkozásra, felnőttkorra óhatatlanul is olyan anyagok gyűlnek össze szervezetünkben, amelyek károsítják az egészséget, gátolják normális működését. Ez pedig nem csupán fizikai állapotunkat, hanem közérzetünket is rombolja. Még akkor sem lehetünk biztosak abban, hogy nem kerül a szervezetünkbe semmilyen ártalmas anyag, amikor az otthon termesztett zöldséget és gyümölcsöt, illetve a magunk által nevelt állatok húsát fogyasztjuk. A káros anyagok pedig idővel óhatatlanul felhalmozódnak és panaszokat okoznak. Mivel egy olyan folyamatról van szó, mely fokozatosan fejti ki hatását, ezért eleinte észre sem vesszük a lassú egészségromlást. Egyszerűen hozzászokunk egyre rosszabbodó állapotunkhoz nem is gondolunk arra, hogy valami bajunk lehet. A béltisztítás arra szolgál, hogy kitakarítsa  a mérgeket, ezáltal megelőzze, vagy ha már kialakultak, megszüntesse a panaszokat és a betegségeket. Jó néhány tünet utal arra, hogy elérkezett a béltisztító kúra, a méregtelenítés ideje. Ha ezek közül csak egyet-kettőt is tapasztalunk, akkor ez már elegendő ok arra, hogy cselekedjünk!

A legfontosabb tünetek

Felnőttkorban szinte mindenkinek akadnak különböző problémái az emésztésével. Van, akinek székrekedése van másoknál gyakori hasmenés, puffadás, savtúltengés, túlsúly vagy éppen ellenkezőleg, kóros soványság jelentkezik. Előfordulnak olyan tünetek is, amelyek látszólag nem hozhatók összefüggésbe a vastagbél állapotával. Ilyenek a bőrön kialakuló elváltozások, a gyakori fejfájás és migrén, a fáradékonyság vagy az általános rosszkedv. Bármilyen meglepő, sokszor a leggyakoribb légúti megbetegedések – nátha, influenza – hátterében is a vastagbélben összegyűlt lerakódások állnak.

Ne keseredjünk el! A megfelelően elvégzett béltisztítás és az ezzel járó méregtelenítés minderre gyógyír lehet.

Hirdetés

A CLEAN INSIDE® PROGRAM

A CLEAN INSIDE® PROGRAM

A Clean Inside® Béltisztító program sikerének titka, hogy a legmodernebb ismeretek felhasználásával és tudományos eljárások alkalmazásával fejlesztették ki.

Miről szól a béltisztítás?

Normális esetben, amikor a táplálék végighalad a tápcsatornán a hasznos anyagok felszívódnak, míg a salakanyag kiürül a szervezetből. Utóbbi egy része azonban lerakódik a vastagbél falán, ami nem csupán a tápanyagok felszívódását akadályozza. A salakanyagból ugyanis egészségre veszélyes összetevők is visszaszívódhatnak, ráadásul számos káros baktérium és parazita éppen ebben a közegben érzi otthon magát. A béltisztítás lényege a salakanyag vastagbélből történő eltávolítása, a méregtelenítés, egyúttal az emésztési folyamatok helyreállítása, melynek köszönhetően a bevitt tápanyagok nagyobb hatásfokkal hasznosulnak. Ennek jeleit azonnal tapasztalni fogjuk, hiszen nagymértékben javul a közérzetünk, beköszönt a felszabadultság érzése!

Magunk is elvégezhetjük

A legtöbb embernek a béltisztítás hallatán a kórházi körülmények között történő bélmosás jut az eszébe, annak minden kínjával, gyötrelmével. Szerencsére ennél léteznek sokkal kíméletesebb otthoni megoldások, illetve olyan termékek, amelyek alkalmazása mellett nem kell változtatnunk megszokott életvitelünkön. A béltisztító kúra ajánlott időtartama három hónap ennyi idő kell ahhoz, hogy megszűnjenek az emésztési és székletürítési problémák, a fájdalmak és kellemetlenségek, sőt a rostokban gazdag kúra végére még a legmakacsabb tünetek is enyhülnek vagy akár teljesen megszűnnek. A béltisztítást végző ember megtelik energiával, fáradhatatlannak és kipihentnek érzi magát. Elmúlik a migrén, a bőr szebbé, feszesebbé, a haj pedig egészségesebbé válik. A méregtelenítő béltisztítással távozó salakanyag után szó szerint könnyebbé válunk hasunk laposabb lesz: egyszóval sokkal jobban érezzük magunkat!

 

Béltisztító program | Béltisztítás | Egészség 177

A tisztaság fél egészség – mindannyian ismerjük a mondást. Nem is gondolnánk, mennyire igaz, ha szervezetünk belső tisztaságáról van szó. Ezért is ajánlott a béltisztító program alkalmazása. Ha körülnézünk egy család fürdőszobájában, rengeteg kozmetikai terméket találunk. Különböző szereket használunk a bőr, a kéz, a láb, a haj, az arc és a fogak tisztítására, ápolására. A családi házi patiká...
Olvassa tovább

Béltisztító kúra teszt: melyik éri meg a legjobban? 169

A tavasz a méregtelenítés ideje, ilyenkor sokan próbálják ki a különböző méregtelenítő kúrákat. Szerkesztőségünk úgy döntött, hogy kideríti, ár-érték arányban, melyik a legjobb béltisztító kúra, ezért kipróbáltuk az interneten, illetve boltokban kapható közepes árú termékeket. Melyik béltisztító kúrát végezzem el – teszik fel sokan a kérdést, amire egyáltalán nem könnyű válaszolni, különösen ...
Olvassa tovább

Béltisztító program: hogyan védi az egészségünket 166

Egyre több ember számára cseng ismerősen a béltisztító program kifejezés, ám annál kevesebben vannak tisztában a pontos mibenlétével és fontosságával. Bár, egyre több információhoz juthatunk szaklapok és az internet segítségével, nem árt alaposan tájékozódnunk az adott béltisztító program hatékonyságával kapcsolatban. Ma már mindennaposnak számít a béltisztító program használata, nem mindegy ...
Olvassa tovább