Fogyás rostokkal, ezt egye, ha fogyni szeretne!

Belgyógyászat Ács Hajnalka Beatrix | Életmódváltás
Fogyás rostokkal, ezt egye, ha fogyni szeretne! 1 Kép nagyítása

Amennyiben Ön túlsúlyos, vagy elhízott és szeretne az egészsége megőrzése mellett tartósan lefogyni, akkor itt az ideje olyan ételeket enni, amelyek rostokban gazdagok. Hogyan lehetséges a fogyás rostokkal?


A rostos ételek olyan mágikus fogyasztószerek, amelyek teltségérzetet biztosítanak extra kalória bevitel nélkül. A szervezetnek szüksége van növényi eredetű rostokra, amelyek amellett, hogy egészségesek, beindítják az emésztést, segítenek a fogyás elérésében. A rostokban található egészséges anyagok telítettség érzést generálnak, így nem kívánjuk az étkezések közötti nassolni valókat. Fogyás rostokkal több szempontból is sikeres eredményhez vezethet a fogyókúra ideje alatt. Azok, akik rostokban gazdag ételeket fogyasztanak, sokkal kevesebb kalóriát emésztenek meg, és többet adnak le a feleslegből, mint a rostszegény étrendet követők. Ez nem is csoda, hiszen a rostos ételek gyorsítják a béltartalom haladási sebességét. Felgyorsul az anyagcsere, így a méreganyagok is kevesebb időt töltenek a szervezetben. A rostos ételek megkötik a toxikus anyagokat, ami a méregtelenítési folyamatban létfontosságú. A sikeres fogyás rostokkal nem csak egy újabb őrület, fogyasztásával védi a gyomrot és a beleket, amely olyan betegségek kialakulásának megelőzésében segít, mint a vastagbélrák, gyomorrák, szájrák, bélproblémák, szorulás.

A rostos ételek optimális emésztési folyamatokat generálnak, amelyek normális székeléshez vezetnek. A rendszeres, napi székeléssel elkerülhető a puffadás. A tökéletes és sikeres fogyás érdekében ajánlott a fogyókúra megkezdése előtt elvégezni egy béltisztító kúrát, amely a lerakódott bélsártól szabadítja meg a szervezetet, illetve beindítja a súlyvesztést. A béltisztítás ideje alatt szintén ajánlott  a rostos ételek fogyasztása. Itt olvashat bővebben a béltisztító kúra előnyeiről.

A fogyás rostokkal több szempontból is az egészséget szolgálja, hiszen az egészséges testsúly elérése mellett a fokozott vízfogyasztást is állandósítja. Az elegendő vízfogyasztás pedig elengedhetetlen a szervezet számára. A méregtelenítés és a béltisztítás sikeressége az elfogyasztott víz mennyiségének függvénye. A rostos ételek, mint például a reggeli zabkása, növényi tejből készítve, nagyon fontos eleme a fogyókúrának. A reggeli étel bevitele, mennyisége, minősége hatást gyakorol az egész napra, és az emésztési folyamatokra. Tehát a fogyás rostokkal első kiemelt forrása a zab. A hirtelen megemelkedő, majd hirtelen csökkenő vércukorszint éhségérzethez vezet, és az ezzel járó folyamatos nassolás felel az elhízásért. A rostoknak kimagaslóan nagy a vízmegkötő képességük, a megduzzadt rostok telítettséghez vezetnek.

Forrás: http://www.livestrong.com/article/198333-how-to-eat-oats-to-lose-weight/