Tavaszváró méregtelenítő zöldségleves

Egészség receptek Ács Hajnalka Beatrix | Életmódváltás
Tavaszváró méregtelenítő zöldségleves 1 Kép nagyítása

Sokan nem tudják eldönteni mitől egészséges egy étel, éppen ezért nagyon fontosnak tartom az alapok megismertetését. Az egészséges táplálkozás a tudatosságban rejlik.


Tudatosság? Igen. Az alapanyagok gondos kiválasztása mellett igen fontos az ételek elfogyasztásának időpontja. Az egészséges táplálkozás aranyszabálya: a reggeli legyen bőséges és rostokban gazdag, az ebéd laktató, a vacsora pedig kevésbé terhelő a gyomornak.

Bizonyára sokan tudjátok már, hogy az ételízesítők, például leveskockák nem egészségesek. A tavaszváró zöldségleves garantáltan leveskocka mentes.

Hozzávalók:

2 nagyobb sárgarépa

1 fehérrépa

½ friss brokkoli

½ karfiol

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

kókuszzsír

só, bors, pirospaprika ( házi, adalékmentes )

1 csokor petrezselyem

1 liter víz

Elkészítés:

  1. Pucold meg a zöldségeket, majd mosd meg. A vöröshagymát kockázd fel, a répákat szeleteld vékony karikákra. A brokkolit szedd rózsáira majd öblítsd át őket.

  2. Kevés kókuszzsíron kezdd el pirítani a vöröshagymát. Ha megpárolódott, add hozzá a répát és a fokhagymát. Kevergetve pirítsd tovább néhány percig, majd add hozzá a brokkolit és a karfiolt. Hintsd meg egy kis kanál házi pirosparikával, majd keverd össze.

  3. Öntsd rá a vizet, sózd, borsozd ízlés szerint, majd főzd 25-30 percig. Az utolsó pár percben add hozzá a felvágott petrezselymet.

A tavaszi méregtelenítő zöldségleves kiváló étel lehet ebédre. A brokkoli számos jótékony hatása közül talán a legismertebb tulajdonsága a méregtelenítés, hiszen tisztítja a vért a méreganyagoktól. Vélhetően már megannyian tudatában vagytok a méregtelenítés fontosságáról. Az egészséges életmód részét képezi az évi minimum két alkalmas tisztító kúra. Személy szerint a Clean Inside kúrát szoktam alkalmazni, mely nem jár sem diétával, sem kellemetlen mellékhatásokkal.

A rossz szokások jó szokássá alakítása az egészséges táplálkozásban:

  1. Az egészséges táplálkozás nem lehet egyoldalú

  2. Ügyeljünk a folyamatos vitamin, nyomelem és zsírsav bevitelre

  3. Napraforgó olaj helyett használj olivaolajat, mely tele van telítetlen zsírsavakkal. Kíméli a szivet, így mindenképp az egészséges táplálkozás részét képezi.

  4. Növényi olajok sem hiányozhatnak a konyhából, mint szója, búza vagy kukoricacsíra olaj, hiszen ezek omega 3 zsírsavat tartalmaznak.

  5. Használj teljes kiörlésű lisztet, esetleg zabkorpa lisztet

  6. A cukor elhagyása elengedhetetlen az egészséges táplálkozásban. Helyettesítsd édesítővel, melyet természetesen mértékkel fogyassz.

A megfelelő mennyiségű napi folyadékbevitel elengedhetetlen az egészséges szervezet számára. Fontos, hogy fogyasszunk tiszta vizet, lehetőleg szűrt csapvizet. Az egészséges táplálkozás hosszabb távon való megőrzése érdekében a rostokban gazdag ételek fogyasztása miatt elkerülhetetlen a folyadékbevitel.

A tavaszváró zöldségleves kiváló a téli időszak utáni méregtelenítésben. Fogyassz bátran a levesből, mely könnyen emészthető. A méregtelenítő zöldségleves kiváló vitaminpótló.

Ács Beatrix

életmódváltás trainer

Facebook: Életmódváltás Ács Beatrix trainerrel