Béltisztítás: válasszuk a legjobbat

Bár a béltisztítás manapság népszerű téma, nem újdonság, hiszen a világon évszázadok óta ismerik a természetes béltisztítás különféle módszereit. A hagyomány napjainkban is folytatódik: sok olyan béltisztító termék van a piacon, amely kielégíti azt az igényt, hogy a béltisztítás mérgező vegyi anyagok nélkül történjen.

Béltisztítás: válasszuk a legjobbat

 

Milyen a jó béltisztító?

Vannak olyan termékek, amelyek rossz minőségük ellenére, gyors hatást ígérnek a vásárlók számára. Ezeknek a termékeknek az alkalmazásával azonban a béltisztítás minden bizonnyal kudarcra van ítélve. De a rossz minőségű termékek megvásárlása könnyedén elkerülhető, abban az esetben, ha valaki tudja, miből áll a jó béltisztító program. Azért soroljuk fel a következő fontos tudnivalókat, hogy eredményessé tehessük a vásárlást, és ezáltal a béltisztítás is kellően hatásos legyen.

Kényelmes és könnyen kezelhető program

Legyünk őszinték, minél nehezebb a béltisztítás folyamata, annál kevésbé valószínű, hogy valaki elkezdi és végig is csinálja. Szerencsére a béltisztítás nem annyira bonyolult feladat, mint gondolnánk. Nem szükséges emiatt drága intézménybe ellátogatni. A béltisztítás programja nem szükségszerűen kényelmetlen, és nem is komplikált. Érdemes teljes tisztítóprogramot választani, így nem vesztünk időt a hozzávalók beszerezésével. Tájékozódjunk a termékekről. Nagyon fontos, hogy sosem szabad a minőséget feláldozni az alacsony árért, hiszen a jó minőség nélkül nem lesz sikeres a béltisztítás. Ne feledjük: csak kiváló minőségű termékekkel lehet eredményes a béltisztítás.

Természetes összetevők

Figyeljünk arra, hogy 100%-ban természetes, és nem genetikailag módosított alapanyagokból álló béltisztító terméket vásároljunk. Nem várható el a béltisztítás sikeressége, ha eközben potenciálisan veszélyes szintetikus kémiai anyagokat juttatunk szervezetünkbe! A leghatékonyabbak a gyógynövényeket tartalmazó termékek (mint például az útifű, az Aloe vera, a gyömbér és a kurkuma), hiszen ezek már régóta használatosak különböző terápiák és a béltisztítás során. Tanácsos, a kimondhatatlan nevű, szintetikus összetevőkkel dúsított szerek vásárlását elkerülni.

A bélmozgás támogatása

A belek állandó aktivitása rendkívül fontos az egészség szempontjából, ugyanis ez az emésztési folyamatok alapja. A nem megfelelő táplálkozás és az egészségtelen életmód számos kellemetlen panaszt okoz, ilyen többek között a székrekedés, a puffadás vagy a fokozott bélgáz képződés. Ezeket a panaszokat orvosolja a béltisztítás. A tünetek többet jelentenek szimpla kellemetlenségnél – komoly egészségi problémákat is okozhatnak. A megfelelő tisztító programnak a belek általános állapotának javítására kell összpontosítania, valamint lényeges, hogy természetes gyógynövény-kivonatokat, valamint rostos anyagokat tartalmazzon. Amikor naponta fogyasztunk rostokat (sok vízzel) a béltisztítás során, akkor az emészthető és emészthetetlen rostok keveréke kitisztítja a beleket. Ennek köszönhetően, rendszeressé válik a széklet, valamint a koleszterinszint és az inzulinszint is normalizálódik. Többek között ezek jelzik a béltisztítás sikerességét.

A májműködés és a vértisztítás támogatása

Minden jó tisztító programnak tartalmaznia kell olyan alkotórészt, amely közvetlen hatással van a májra és a vérre is. A béltisztítás csak így lehet teljes értékű. Mint elsődleges vérszűrő, a máj létfontosságú szerv, amely fontos szerepet kap a jó egészség és közérzet fenntartásában. Minden, ami az elfogyasztott ételekből és italokból bekerül a vérbe, áthalad a májon, ahol eldől, hogy továbbmehet-e a többi szervhez, vagy kiürül a szervezetből. Ebből látható, hogy a béltisztítás, továbbá a májműködés és vértisztítás támogatása szorosan összefügg egymással. A máj valójában a méregtelenítés központja. Több száz reakció játszódik le benne azért, hogy megmentse a szervezetet a káros vegyi anyagok hatásaitól. Tehát a béltisztítás olyan tisztítóprogram használatát követeli meg, amely biztonságos és olyan gyógynövényeket tartalmaz, amelyek jó hatással vannak a máj egészségére, továbbá a vért is tisztítják. Egy ilyen alkotórész a máriatövis kivonat (más néven silymarin). Több kutatás is bizonyította, hogy a máriatövis jótékonyan ápolja a májat. Olyan terméket érdemes béltisztítás előtt keresni, amelyben a máriatövis kivonat a megfelelő hatékonysághoz szükséges mennyiségben található. Manapság a béltisztítás nagy népszerűségnek örvend –teljes joggal–, ezért a termékek széles skálájából lehet választani. Bár úgy hangzik, hogy magasra tettük a mércét, van olyan tisztítókúra, amely teljesíteni fogja a fent leírt követelményeket, sőt akár még túl is szárnyalhatja azokat. Így ennek alkalmazásával a béltisztítás biztosan eredményes lesz.

Mindebből látható, hogy a béltisztítás rendszeres megismétlésével kiegyensúlyozott mindennapokat biztosíthatunk önmagunk számára, megelőzhetjük számos kellemetlen panasz és betegség kialakulását.

Béltisztítás | Rostok | Életmódváltás 179

Egészségünk megőrzésének egyik kulcsa a rendszeres béltisztítás. Nem mindegy azonban, hogyan végezzük el: a gyors, néhány napos kúrák szükségtelenül megterhelik a szervezetet, a gyakori hashajtóhasználat függőséget okozhat, míg a beöntés kellemetlen, és a béltisztítás során elengedhetetlen tápanyagpótlásról sem gondoskodik. A megoldás éppen ezért a kíméletes, növényi rostokat és méregtelenítő növé...
Olvassa tovább

Vastagbéltisztítás hatásai | Óvja egészségünket 171

Helytelen táplálkozás, környezetszennyezés, mozgásszegény életmód: mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a vastagbélben felhalmozódnak a kellemetlen tüneteket, betegségeket okozó mérgek és káros salakanyagok. Az otthoni vastagbéltisztítás segítségével azonban helyreállíthatjuk egészségünket. A szénhidrátokban gazdag, zsíros, rántott, túl sós, vagy túl cukros ételek, az adalékanyagokban bővelkedő kés...
Olvassa tovább

Béltisztító kúra | Otthoni béltisztítás 158

A tisztaság fél egészség tartja a mondás, amely különösen igaz, ha szervezetünk belső tisztaságáról van szó. Ezért is javasolt mindenki számára, hogy időről-időre megszabadítsa bélrendszerét a felhalmozódott méreganyagoktól. Ha körülnézünk fürdőszobánkban, rengeteg kozmetikai terméket találunk. Vegyi anyagokban bővelkedő szereket használunk a bőr, a kéz, a láb, a haj, az arc és a fogak tisztí...
Olvassa tovább