Zsírégető kardió edzés - Otthon

A megfelelő mennyiségű és intenzitású mozgás a legjobb fogyókúra. Különösen hatékony a zsírégető kardió edzés, illetve mozgásforma, melyet otthon is gyakorolhatunk: ehhez ugyanis nincsen szükség bonyolult eszközökre.

Zsírégető kardió edzés - Otthon

Amikor a felszaladt kilóktól meg akarunk szabadulni, a hosszadalmas fogyókúrák helyett bátran válasszuk a sportot, a mindennapos mozgást: óvja az egészségünket, szebbé varázsolja testünket, vidámabbá a lelkünket. Sokan azonban nem szívesen mennek edzőtermekbe, számukra jelent megoldást a zsírégető otthoni kardió edzés, amely hatékonyan és gyorsan megszabadít a felesleges kilóktól.

Legyünk mértékletesek

A zsírégető kardió edzés legnagyobb előnye, hogy a gyakorlatok otthon –vagy akár a szabadban– is elvégezhetők. Ne feledjük azonban, hogy a torna sikeressége a kitartáson múlik. Gyakori, hogy a fogyni akarók az első napokban túlzásba viszik az edzést, a kelleténél sokkal jobban kifárasztják a szervezetüket, és amikor ennek ellenére nem tapasztalnak látványos súlyvesztést, csalódottan felhagynak a testmozgást. Ezért van szükség türelemre, hiszen a zsírégető kardió edzés bármennyire hatékony, egy-két hét alatt nem hozhat látható eredményt. Fontos a fokozatosság és a mértékletesség, figyelni kell arra, hogy az otthoni edzés során se zsigereljük ki a testünket!

Soha nem késő elkezdeni

Ha az otthoni zsírégető kardió edzés mellett döntünk, vegyük figyelembe az alábbi tanácsokat.

  • Egyszerűség: az otthoni kardió edzés gyakorlatai legyenek egyszerűek, célzottak. Nem szükséges több tucat mozgásformát elsajátítani.
  • Praktikusság: az otthoni torához olyan gyakorlatokat végezzünk, amelyekhez nincs szükség bonyolult felszerelésre.
  • Hatékonyság: az otthoni kardió edzés akkor a leghatékonyabb, ha mértékletesen, szervezetünk teherbírásának megfelelően emeljük a napi edzés intenzitását.

Az otthoni kardió edzés elkezdésére jelöljünk ki pontos dátumot –lehetőleg hétfőn kezdjük−, tornázzunk hetente legalább három alkalommal 30-40 percen keresztül. Kombináljuk a kardió és az izomerősítő gyakorlatokat, de ha csak fogyni szeretnénk, elegendő a kardió mozgásformák ismétlése. A vegyes edzés előnye, hogy nem csak zsírt éget, hanem az alakot is formálja, javítja az állóképességet, így kevésbé fáradunk ki. Az sem árt, ha nem csak szellemileg, hanem testben is előre ráhangolódunk a tornára: a kitűzött dátum előtt, szabaduljunk meg káros szenvedélyeinktől, és térjünk át a helyes táplálkozásra. Egy alapos méregtelenítő kúra még hatékonyabbá teszi a zsírégető kardió gyakorlatok eredményességét, hiszen a toxinoktól megszabadult szervezet jobban reagál a pozitív ingerekre, a felgyorsult anyagcsere hozzásegít a látványosabb fogyáshoz. Hogy vidámabban teljen az edzés, hallgassunk közben vidám, ritmusos, pörgős számokat! A zsírégető kardió edzés akkor eredményes, ha naponta legalább 500 kalóriával többet éget el, mint amennyit egyébként felhasználna a szervezet. ün

Kardió edzés gyakorlatok

  • Ugrálókötelezés: az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb zsírégető edzés. Az intenzitásától függetlenül, az ugrálókötelezés 30 perc alatt 400 kalóriát éget el.
  • Tánc: zsírégetésre legjobbak a gyors ritmusú –rumba, salsa, stb.− táncok, de bármilyen más „ugrálós” tánc jól illeszkedik a kardió edzésbe: egy óra alatt 600 kalóriától szabadulhatunk meg segítségével.
  • Jump és Step: ez az edzésforma nem csak a kalóriáktól szabadít meg, hanem főként a comb- és a farizomzatot is hatékonyan erősíti, illetve tonizálja. Nem szükséges hozzá más, csak pár lépcsőfok –ennek hiányában egy stabilabb sámli is megteszi−, amire váltott lábakkal, gyors ütemben fel- és le lépünk. Az elégetett kalóriák száma 45 perc alatt 300-600 között mozog.
  • Futás: kiváló zsírégető hatása mellett, izmossá és kitartóvá tesz. Egy óra futás a sebességtől függően 300-600 kalóriától szabadít meg.

Tudtad?

Ha a vegyes kardió edzés mellett döntünk, fizikai állapotunktól függően a kardió gyakorlatokat 10-20 percenként váltsuk fel izomerősítő gyakorlatokkal.

Végezzünk el legalább:

  • 5 fekvőtámaszt
  • 10 felülést
  • 15 guggolást

A három gyakorlatot egymás után váltakozva folytassuk 10 percen keresztül, majd újra kezdődhet a kardió edzés!

 

 

Hirdetés

Fachet Plus

FACHET VITAL DEFENSE PLUS

Az immunrendszer általános erősítésére ajánljuk mindenkinek, akinek fontos az egészség megőrzése. Alkalmazása növelheti a szervezet aktivitását, segíthet a betegségek kialakulásának megelőzésében.

Zsírégető kardió edzés | Biztos fogyás 172

Amennyiben gyorsan és biztosan akarunk megszabadulni a ránk rakódott súlyfeleslegtől, a legjobb megoldás a zsírégető kardió edzés. Nem mindegy azonban, milyen intenzitású kardió edzést választunk, hiszen ez határozza meg a zsírégetés hatékonyságát.Pulzusszámunk nyugalmi állapotban percenként 65-75 között mozog, azaz ennyit ver a szívünk. Ezt az értéket ugyanakkor sok minden befolyásolhatja: ilyen ...
Olvassa tovább

Az elhízás számokban | Milyen betegségeket okoz? 1

Nyugodtan kijelenthető, hogy az túlsúly – de az elhízás mindenképpen – ma már népbetegség, sőt, tulajdonképpen globális járvány. A felszedett kilók nemcsak esztétikai problémát jelentenek, hanem jelentősen növelik számos súlyos, akár halálos betegség kialakulásának kockázatát. Léteznek olyan betegségek, amelyek következménye lehet az elhízás, azonban az esetek többségében a túlsúly a nem megf...
Olvassa tovább

Zsírégetés nyáron: hasznos tippek és trükkök! 1

„Idén nyárra lefogyok” – így szól a gyakran hangoztatott fogadalom, ami sajnos nem mindig valósul meg. Hogy a zsírégetés nyáron is sikeres legyen, és gyorsan visszanyerjük az alakunkat, érdemes szakítani néhány közkeletű tévhittel. A fogyókúra szempontjából a nyár – hasonlóan a tavaszhoz – igazán hálás évszak, hiszen ilyenkor bőségesen rendelkezésre állnak a zsírégetés hatékonyságát javító fr...
Olvassa tovább