Frissítő nyári előétel oregánóval

Szezonális Napoli Elisa | Életmód és étrend tanácsadás
Frissítő nyári előétel oregánóval 1 Kép nagyítása

Hozzávalók:

12 db mini mozzarella

18 db friss bazsalikomlevél

12 db koktélparadicsom

A oregánó (szurokfű) szószhoz:      

100 ml extra szűz olívaolaj

1 csapott kanál szurokfű

1 dús kanálnyi fenyőmag, vagy hámozott mandula, vagy dióbél

Elkészítése: Váltakozva – első legyen a bazsalikomlevél –, sorakoztassuk fel a hozzávalókat egy fa nyársacskára. Négy darabot készítsünk belőle, ezeket tetszés szerint helyezzük a tányérokra. Ha gyümölcsbe (pl. sárgadinnye) szurkáljuk, akár ehető asztaldíszként is megállja a helyét.

Oregánó (szurokfű) szósz: A szurokfüvet mossuk meg, majd turmixoljuk selymesre az olívaolajjal és a kiválasztott magvakkal. Ízlés szerint sózzuk, esetleg borsozzuk.

Falatozás közben bátran mártogassuk nyársunkat a szurokfüves szószba!

Egészségvédő kökény 1 Elolvasom

Egészségvédő kökény

A múltban a kökény a mindennapi gyógyászat kedvelt növénye volt, ami nem véletlen: a C-vitaminban és flavonoidokban gazdag kökény számos gyógyhatással rendelkezik, hatékony méregtelenítő és vértisztító, beállítja az emésztést, segít a daganatok, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében. TOVÁBB