Izzadásgátló házilag: természetes és hatékony megoldás

Szezonális Napoli Elisa | Életmód és étrend tanácsadás
Izzadásgátló házilag: természetes és hatékony megoldás 1 Kép nagyítása

Nem bízik az amulímiumot és más kémiai anyagot tartalmazó bolti izzadásgátló készítménykeben? Jobban bízik a természetes megoldásokban? Akkor készítse el saját házi izzadásgátlóját, amit ízlése szerint illatosíthat.


A legtöbb készen kapható izzadásgátlóhoz alumíniumot, vagy valamilyen alumínium szárazékot adagolnak, ezzel akadályozzák meg a verejtékezést. Nincs rá egyértelmű bizonyíték, hogy az izzadásgátlókban található alumínium közvetlenül károsíthatja az egészséget, vagy növelheti a rosszindulatú daganatok kialakulásának kockázatát, sokan mégis inkább kerülik ezeket a termékeket, ahogyan azokat is, amelyek más vegyi anyagokat tartalmaznak. Nekik jelentenek megoldást a házi izzadásgátlók, amelyek biztosan mentesek ezektől az adalékoktól. Ilyen a kókuszolajból, kukoricakeményítőből és szódabikarbónából álló keverék, ami otthoni körülmények között is gyorsan elkészíthető.

Alapanyagok:

Elkészítése:

Keverjük össze alaposan az első három összetevőt, majd csöpögtessük hozzá a kiválasztott illatanyagot. Figyeljünk arra, hogy az alapanyagok összeálljanak. Töltsük a kész keveréket egy kiürült golyós dezodor flakonjába. A saját készítésű, vegyszermentes és garantáltan jó illatot kölcsönző házi dezodor nagyjából három hónapig tárolható. Amennyiben szeretnénk tartóssá tenni az eredményt – ne felejtsük el, hogy a kémiai adalékoktól mentes, házi dezodor nem ígérhet 24 órás szagmentességet –, meghosszabbíthatjuk a hatást, ha keverékünket pár csepp borókabogyó, levendula, rózsa, vagy bergamott illóolajjal gazdagítjuk.

Izzadásgátló illóolajok

Amikor izzadásgátló illóolajat keresünk, mindig tartsuk szem előtt bőrtípusunkat, ugyanakkor arról se feledkezzünk meg, hogy az illatnak ízlésünket, személyiségünket is tükröznie kell.

Illatajánlataink

  • Zsíros és erőteljes izzadás esetén: mirha és teafa illóolaj
  • Érzékeny bőrre: körömvirágolaj
  • Száraz bőrre: ylang-ylang, rózsafa illóolaj