Szuperélelmiszerek mindenkinek | Ezért jó választás a DrNatura Supergreens

Táplálkozás Napoli Elisa | Életmód és étrend tanácsadás
Szuperélelmiszerek mindenkinek | Ezért jó választás a DrNatura Supergreens 1 Kép nagyítása

Azokat az élelmiszereket, amelyek nagy dózisban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és más tápanyagokat, szuperélelmiszereknek (angolul superfood) nevezzük. Ide tartoznak a DrNatura Supergreens táplálékkiegészítők, amelyek a tápanyagokat koncentráltan tartalmazó, és számos módon felhasználható, teljes értékű szuperételek.


Ha megfelelően étkezünk, máris sokat tettünk azért, hogy elkerüljenek a betegségek, hosszú és aktív életet éjünk. Az egészséges étrend alapvető feltétele, hogy tartalmazza azokat a tápanyagokat, amelyek nélkül szervezetünk nem képes az optimális működésre. Kiváló példa erre a mediterrán diéta - ebben szinte kizárólag szuperélelmiszerek kapnak helyet -, ami talán a legközelebb áll az ideális táplálkozáshoz.

Mint minden más diéta esetében, itt is van azonban néhány bökkenő: ha nem a mediterrán égövön élünk, eleve nehezebben juthatunk hozzá a szükséges alapanyagokhoz, másrészt sok esetben ezekből naponta akkora mennyiséget kellene fogyasztanunk, ami egyszerűen kivitelezhetetlen. Arról már nem is beszélve, hogy ezen ételek közül korántsem szerepel mindegyik a legnépszerűbb táplálékok listáján, gondoljunk akár az algákra vagy a kelkáposztára.

Mik azok a szuperélelmiszerek?

A fentiekből már kiderült, hogy akkor táplálkozunk helyesen, ha a kívánt szinten tartjuk szervezetünk tápanyagszintjét. Ezt legegyszerűbben a szuperélelmiszerek összehangolt fogyasztásával érhetjük el. Szuperélelmiszernek (angolul superfood, szuperétel) nevezzük azokat a természetes élelmiszereket, amelyek kiugróan nagy mennyiségben és változatosságban tartalmaznak tápanyagokat: vitaminokat, nyomelemeket, esszenciális zsírsavakat, antioxidánsokat, aminosavakat, enzimeket, ásványi anyagokat stb. Ennek köszönhető, hogy hozzájárulnak a betegségek megelőzéséhez, és egyes egészségügyi panaszok megszüntetéséhez, csökkentik az elhízás kockázatát, segíthetik a méregtelenítést, biztosítják a szellemi és fizikai jóllétünket.

A legtöbb szuperélelmiszer a nyers, zöldlevelű zöldségek, hüvelyesek, piros gyümölcsök és gombák közül kerül ki, de ide tartoznak egyes teljes kiőrlésű gabonák, olajos magvak, fűszerek is. Különösen gazdag a legfontosabb tápanyagokban az Aloe vera, az acai bogyó, a shiitake gomba, a spirulina és a chlorella alga, a maqui bogyó, a maca gyökér, az árpafű, a búzafű, a chia mag, a spárga, a lenmag, az avokádó, a gránátalma, a goji, a cékla, a kimchi, a szójabab (natto), illetve a spenót.

Segít a DrNatura Supergreens

Szuperélelmiszerekhez tehát nem mindig tudunk hozzájutni, és az is lehet, hogy nem szeretnénk annyit enni belőlük, amennyire valóban szükség lenne. Ilyenkor tesznek jó szolgálatot a DrNatura Supergreens prémium minőségű táplálékkiegészítői, melyek a szuperélelmiszerek valamennyi jótékony összetevőjét tartalmazzák, ráadásul koncentrált formában. Ez azt jelenti, hogy egy-két kiskanálnyi őrleménnyel vagy kivonattal ugyanazt a hatást érhetjük el, mint akár több tányér nyers szuperétellel. A DrNatura Supergreens termékek további előnye, hogy többféle módon fogyaszthatók, alkalmazásukhoz nincs szükség semmilyen konyhai ismeretre.

A DrNatura Supergreens termékek jellemzői:

  • prémium minőség;
  • szuperélelmiszerek;
  • válogatott, természetes alapanyagok;
  • koncentrált és kimagasló tápanyagtartalom;
  • egyszerű felhasználás.

Valamennyi DrNatura Supergreens teljes értékű szuperélelmiszer, tökéletesen helyettesítik a készítésükkor felhasznált nyers szuperételeket.

(Cikkünk a DrNatura Supergreens támogatásával készült.)

Diéta advent idején 1 Elolvasom

Diéta advent idején

Az Advent időszaka a ráhangolódásról és készülődésről szól. Az ünnepre lélekben készülünk, de emellett készülhetünk testben is. Az ünnepek alatt többet megyünk vendégségbe, több otthon is az étel és az ital, több az egészségtelen fogás is. Érdemes megfontolnunk tehát, hogy egy könnyed adventi böjt jót tehet e a nagy roham előtt. TOVÁBB